Vergi Usul Kanunu Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi Eğitimi

Eğitim Tarihleri: 26-29 Şubat 2024
Eğitim Saatleri: 20:00 - 23:00
Eğitim Saati Toplam:12 Saat
Eğitim Yöntemi: Online (senkron)
Eğitim Koordinatörü: Prof.Dr. H.Şaduman Okumuş, hokumus@dogus.edu.tr

Eğitmenler:

• Prof. Dr. H.Şaduman Okumuş, Doğuş Üniversitesi İİBF İşletme (İngilizce) Bölümü Öğretim Üyesi
  • Yaşar Çatalkaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı Eski Vergi Müfettişi &Yeminli Mali Müşavir

Eğitimin Amacı:
Bilindiği üzere, ülkemizde içinde bulunduğumuz enflasyonist ortam nedeniyle enflasyon düzeltmesi konusu tekrar gündeme gelmiştir. 2023 mali yılı itibariyle başlamak üzere finansal tablolara enflasyon düzeltmesi zorunluluğu getirilmiştir. Enflasyonist ortamda paranın satın alma gücünde ortaya çıkan değişimler nedeniyle gerçek durumu yansıtmayan finansal tablolar ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bu nedenle, finansal tabloların enflasyon düzeltmesini hesaba katan ve dolayısıyla reel duruma yakınlaştırılmasına ihtiyaç vardır.

Bu eğitimde, Vergi Usul Kanunumuz kapsamında enflasyon düzeltmesine muhasabe/vergi açısından yaklaşılmakta ve bu kapsamda temel bilgilerin katılımcılara aktarılması, mikro uygulamalarda kendilerine rehberlik edecek teorik ve pratik altyapının sağlanması hedeflenmektedir.

Bu eğitim, enflasyon ve muhasebesi kavram, yöntem ve uygulamalarını içinde bulundukları sektör/işyerlerinde tatbik etme zorunluluğu veya potansiyeli olanlara veya kendisini bu alanda geliştirmek isteyen akademisyenlere yönelik olarak temel düzey olarak planlanmıştır. Özellikle; teori ve uygulamada karşılaşılan kavram, anlam ve uygulama karmaşasına odaklanmış temel seviye bir eğitimdir.

Eğitimin son günü soru-cevaplara yer verilecektir. Eğitimin sonunda katılım belgesi düzenlenecektir.

Katılımcı profili:

En az lise mezunu olmak ve/veya muhasebe/finans alanlarında çalışmış veya çalışıyor olmak.

Katılım Ücreti:

Kişi başı 2.000 TL + KDV

Kontenjan:

Kontenjan 40 kişi ile sınırlı olup, ilk ödeme yapan 40 katılımcı eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki eğitim programına kayıt gerçekleştirilir. Yeterli katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde DOUSEM’in eğitimi erteleme yahut iptal hakkı saklıdır.

Eğitim Takvimi:

• 26 Şubat 2024 Pazartesi
  • 27 Şubat 2024 Salı
  • 28 Şubat 2024 Çarşamba
  • 29 Şubat 2024 Perşembe
Eğitim İçeriği:

1.GÜN – Enflasyon : Temel Kavram ve Yöntemler (Eğitmen: Prof. Dr. H.Şaduman Okumuş)
  • Enflasyon; beklenen/beklenmeyen, tahmin edilen enflasyon kavramları; piyasa faizi, paranın satın alma gücü, paranın zaman değeri, enflasyon göstergeleri, Türkiye ve Dünyada rakamlarla enflasyonist dönemler, enflasyonun makro ve mikro etkileri.
2. GÜN – VUK Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi (Eğitmen: Yaşar Çatalkaya)
  • Enflasyon Düzeltmesine Geçilme Şartları; Enflasyon Düzeltmesine Geçiş Zorunluluğu; Enflasyon Düzeltmesine Uyulmamasının Müeyyidesi.
  • Enflasyon Düzeltmesinin Aşamaları/İşlemleri
  • Bilançoda Düzeltme İşlemine Tabi Tutulacak Kıymetlerin Tespiti; Parasal ve Parasal Olmayan Kıymetler; Reel Olmayan Finansman Maliyeti; Birikmiş Amortismanların Düzeltilmesi; Özkaynak kalemlerinde Düzeltme.
3. GÜN - VUK Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi (Eğitmen: Yaşar Çatalkaya)
  • Uygulanacak Düzeltme/Taşıma Katsayıları; Toplulaştırılmış Yöntemler; Parasal Olmayan Kıymetler İçin Dikkate Alınacak Tutarlarının Belirlenmesi; Düzeltmeye Esas Tarih; Enflasyon Düzeltmesine İlişkin Farkların Muhasebe Kayıtlarının Yapılması; Enflasyon Düzeltmesinin Sonuçları; Enflasyon Düzeltmesinin Vergi Etkisi.
4. GÜN (Eğitmen: Yaşar Çatalkaya )
  • Uygulama Örneği (Monografi)
  • SORU-CEVAP

ÖNEMLİ NOT: Başvurunuzun tamamlanabilmesi için Eğitim Ücretinin TR410003200000000117795207 IBAN numarası DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ hesabına yatırılması gerekmektedir.

Ödeme yapılırken Program Kodu, Ad- Soyad, T.C. Kimlik No., Adres- Mail Adresi bilgilerinin muhakkak belirtilmesi gerekmektedir. (Program Kodu:202306)

BAŞVURU FORMU